Lees hier alle wedstrijdverslagen van onze coureurs en de nieuwtjes van de club

Uitslagen 2023

Wedstrijdverslagen

08-11-2018

Toma Cup MeterikOp het parkoers in de Schaak (Meterik) pakte Wilco Verwegen en Max Rijvers beide van het Limburg Express Cycling Team een mooie podiumplaats mee naar huis.

09-05-2018

Zondag 6 mei stond de 2de match van het superprestige klassement op de agenda met Lennart, Rens, Marcel, Bruce en Roy aan de start voor Limburg Express Cycling Team. Voor Lennart en Rens was het extra spannend want ze hadden nog nooit een dergelijke klassieker gereden. De vader van Marcel en de schoonvader van Roy waren ploegleider en mochten met de auto achter het peloton aan scheuren.

Met 125 man ging klonk om 12:00 het startschot. Na 1 km al een valpartij waardoor een breuk ontstond in het peloton. Roy en Bruce konden de val net ontwijken, maar de andere jongens zaten erachter. Er werd flink gekoerst met een gemiddelde snelheid in de eerste rondes van 44-45 per uur. Helaas kregen Lennart, Rens en Marcel het gat niet meer dicht en werden na enkele rondes uit koers gehaald. Deze strijdlustige mannen zullen zich gaan voorbereiden op de volgende klassieker: Omloop van de Peelrijt.

Bruce en Roy lieten zich goed van voren zien en probeerde mee te springen in enkele ontsnappingen. Na ongeveer 35 km sprong Roy naar een groep van 9 andere renners. Dit was de definitieve slag. Terwijl Bruce afstopte, reed Roy in de kopgroep een voorsprong bij elkaar dat schommelde tussen de 20 en 50 seconden. In de laatste kilometers sprongen 2 jongens weg en Roy gokte erop dat de andere jongens het gat dichtreden. Een paar seconden wachten, maar toen was het te laat, ze kwamen er niet meer bij. Roy werd uiteindelijk 6e. Een mooie prestatie. Bruce eindigde keurig in het nog maar 40-man tellende peloton. Na een week ziek, ook een mooie prestatie.

19-04-2018
Overwinning in Peter Bouwmans Memorial in Bakel gaat naar Bruce Rayer en Erwin Bollen… (18-04-2018)
Dit keer ruim 60 man aan de start verdeeld over 2 groepen. Allereerst ging de aandacht uit naar de in 2016 overleden Peter Bouwmans, een zeer fanatieke vrijwilliger van WVAN. Ook dachten we in de minuut stilte aan de vandaag overleden Jeroen Goeleven. In de St. Jozef Klassieker werd hij nog 7e.
Peters ploeg, het FCA Cycling Team stelde in het kader van de memorial weer twee leidersprijzen ter beschikking.

Bij de amateurs zagen we na de derde ronde een kopgroep met Wim Marchall, Jules Bremers, Bruce Rayer, Dennie Hulsen en Ferdie van Mil met 20 seconden voorsprong. Een ronde erna nog maar dik 10 sec en Marchall was alweer ingerekend door het peloton. De daarop volgende ronden alles bij elkaar, maar het tempo lag zo hoog dat het peloton begon te breken. 10 man wisten zich los te werken. Nick Riddy probeerde daaruit nog een paar keer tevergeefs te vluchten. De tien hadden ondertussen al anderhalve minuut op de rest. De eindsprint ging naar Bruce Rayer. Hj klopte de ander negen, waarbij Dennis Willemsen tweede werd en Jules Bremers derde.
Bij de Masters al meteen bij de eerste doorkomst een zestal vluchters met 25 seconden voorsprong met Mark van de Kerkhof, Andy Cochet, Andrew O’Hara, Edward van der Werf, Michel van Hoof en Koen van Cuijk. Halfweg koers werden ze echter weer ingerekend. Vervolgens probeerden Marcel Webers en Andy Cochet weg te komen. De ronde erna Stefan Verheijen en Eric Maillard. Ze hielden het een paar ronden vol, maar kregen niet meer dan 20 seconden. Marcel Webers en Erwin Bollen starten de achtervolging en bij de volgende doorkomst, bij het luiden van de bel, reden ze met vieren. Bollen won voor Verheijen en Webers.

Verslag WVAN.nl

Winst voor Bruce in WVAN Bakel; Edward laat zich zien bij de masters

Het was prachtig weer voor de WVAN in Bakel. Bruce en Roy stonden aan de start bij de amateurs terwijl Edward zijn eerste wedstrijd in 2018 zou starten bij de masters, de wedstrijd die hij enkele jaren geleden nog wist te winnen.

Bij de amateurs stonden zo’n 35 man aan de start. Bruce en Roy hadden weinig verwachtingen omdat ze beide een drukke week met weinig slaap achter de rug hadden. Desondanks zat Bruce in de eerste ontsnapping van de dag met 4 man. Aan Roy de taak om af te stoppen zodat hij er een beetje in kon komen. Na enkele ronden werd de groep van Bruce teruggepakt en kon Roy aan de bak om een kopgroep op te zetten. Dit was de beslissende slag, waar Bruce ook wist aan te sluiten. Er zaten 2 sprinters bij en 4 man van een ploeg dus onze jongens moesten alleen zien aan te komen. Roy plaatste meerdere demarrages meer werd steeds teruggepakt. Voordeel was wel dat iedereen kapot zat, waarna Bruce demarreerde. Bruce reed ongehinderd naar de overwinning! Een mooie teamprestatie!

Edward reed een verdienstelijke rit bij de masters waar hij een groot gedeelte van de wedstrijd in de kopgroep zat. Uiteindelijk werden ze teruggepakt. In de laatste ronde werden de masters gedubbeld door de amateurs wat ervoor zorgde dat er geen mogelijkheden waren om weg te rijden. Edward wilde zijn leven niet riskeren voor €5 dus hij liet de sprint lopen.

Met z’n drieën werd de overwinning gevierd bij de Mac.

Zaterdag 14 april 2018

Afgelopen zaterdag stond de Omloop van het Munnikenland te Brakel op het programma. Bruce en Roy zouden samen afreizen maar eerstgenoemde werd helaas geveld door ziekte en moest deze uitdaging aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig ging trouwe supporter en LECT-lid Theo Geenen mee om Roy aan te moedigen en de omgeving te verkennen. Het bleek een prachtige ronde van 7,5km met brede wegen, versmallingen, korte viaducten en een wielerbaan.

Er stonden ruim 100 renners aan de start die gingen strijden over een wedstrijd van 75km. De afstand was 1 ronde ingekort door uitloop in de vorige wedstrijden. De eerste ronde werd er snoeihard gereden en de 60km p/u aangetikt. Roy merkte dat dit toch wel een hoger niveau was dan de wedstrijden rondom Someren. Iedereen wilde voorin zitten en Roy koos voor het sparen van energie. Er werd met snokken gereden, wind mee snoeihard, wind tegen breed over de weg. Er zaten een aantal bochten in waar je vanuit stilstand moest optrekken naar de 45-50km p/u. In de laatste ronde, toen de helft van de deelnemers gelost waren, besloot Roy zich voorin te mengen. Het sparen had ertoe geleid dat er nog overschot was. Tot de laatste km reed Roy bij de eerste 10 maar toen er zo gedrongen werd besloot hij om het te laten voor wat het was en bolde in het peloton als 47e over de streep.

Woensdag staat de WVAN in Bakel op het programma.

Uitslagen:

Roy Simons 47e Bruce Rayer DNS

9e Sint Jozef Klassieker

Afgelopen zondag 8 april stond Limburg Express Cycling Team met een select gezelschap aan de start van de 29e Sint Jozef Klassieker in Someren-Heide. Giel, Bruce en Roy stonden te popelen om het wedstrijdseizoen te beginnen. Ruim 100 renners aan de start, 23 graden en helaas net iets te weinig wind.

Giel maakte de keuze om nog een rondje in te rijden over het parcours, maar moest hierdoor achteraan starten. Op dit parcours is het echter lastig opschuiven en halverwege de koers kwam Giel achter een valpartij te zitten waardoor hij genoodzaakt was het peloton te laten gaan. Maar ondanks dat, toch weer de eerste wedstrijdkilometers in de benen.

Bruce en Roy hadden betere startposities, zo rond plaats 40. Na het eerste rondje wisten beide renners zich continue op de voorposten van het peloton te laten zien. Om de beurt werd weggesprongen, dan wel met een groepje, dan wel alleen. Maar ze kwamen nooit echt weg, beide misten ook net dat beetje extra’s. Behalve in de enerlaatste ronde. Iedereen zat er al een beetje doorheen en Roy wist met een groepje nog weg te raken. Hij werd uiteindelijk 8e. Bruce had afgestopt in het peloton en wist nog een 15e plek uit de brand te slepen.

Al met al weer een goede dag waarin Limburg Express Cycling Team zich weer heeft laten zien. Komende woensdag WVAN De Mortel en zaterdag Omloop van het Munikkenland.
[22:54, 28-2-2019] Dick: Foto’s van twc de zwaluw

WVAN Deurne Walsberg 2018
05-04-2018
WVAN DEURNE WALSBERG

Twee dagen na de Totenhugel stond de eerste wedstrijd alweer op het programma. Buienradar was weer eens niet te vertrouwen want het zou droog blijven na 18:00. Dat hebben de renners geweten. Gelukkig een redelijke opkomst van 35 man bij de amateurs met daarbij Lennart, Bruce en Roy voor Limburg Express Cycling Team.

Heel de dag stond er een flinke wind, maar toen de wedstrijd van start ging was die weg, of stond die pal op de kop. Geen waaiers helaas, tot grote teleurstelling van Bruce en Roy. Om beurten reden ze weg, soms alleen, soms met een groepje, maar continue werden ze teruggepakt. Lennart kon goed volgen en liet zich meermaals van voren zien. Goed om te zien dat er progressie gemaakt wordt door de kersverse wedstrijdnieuwelingen.

Niemand mocht wegrijden en in dit hondenweer zou het op een pelotonsprint aankomen totdat Bruce met een Kempenrenner wegreed 1 km voor het einde. Het viel even stil en het leek erop dat ze voor de overwinning gingen strijden, ware het niet dat een ontketende Edwin Arts er met een alles of niets sprint overheen kwam. Bruce finishte als 3e! Mooie eerste podiumplaats in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.