Over ons

Bestuur

Frank Fonteyne - Lottum
Lex van Enckevort - Grubbenvorst
Roy Simons - Velden

Wedstrijdcommissie Cup Meterik o.l.v. Limburg Express Cycling Team

Lex van Enckevort lexvanenckenvort@hotmail.com

Historie 

Limburg Express Cycling Team (LECT) 1998-2013
Voor het ontstaan van dit team moeten we terug naar 1997. In dat jaar werd het idee geboren om in Lottum een tourfietsclub op te richten. 
Onder leiding van Frank Fonteyne,Pim Hoeymakers en Erwin van Helden werden een aantal bedrijven benaderd voor de sponsoring en kledingfabrikant Bioracer werd gevraagd voor het ontwerpen van de kleding. Begin 1998 ging LECT dan ook officieus van start als tourfietsclub in een compleet nieuw outfit. Er werd deelgenomen aan tourtochten en verder ging men ook deelnemen aan recreanten wedstrijden in de regio.

In 2000 werd LECT een officiële vereniging en sloot zich aan bij de Nederlandse Wielren Bond(NWB). Hierdoor konden de leden een licentie aanvragen en aan NWB/KNWU wedstrijden deelnemen. 

Team 2001

 

Foto: Team 2001

Het team breiden daarna snel uit met zowel wegrenners als mountainbikers uit de regio Horst aan de Maas,Venlo en Venray en de eerste successen werden snel behaald.Om nog een breder programma te kunnen rijden sloot LECT zich in 2001 aan bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie(KNWU).

NK Groesbeek MTB 2003

 

 

Foto: NK MTB 2003 Groesbeek (Guus Mol)

Ronde van Brabant 2005

Foto: Ronde van Brabant 2005

Inmiddels tekent LECT ook voor de organisatie van de jaarlijkse MTB streetrace Melderslo en in Horst de MTB en cyclocross wedstrijden op de Reulsberg in het kader van de Limburgse wintercompetitie.

Wintercompetitie Horst 2007

Foto: Wintercompetitie wedstrijd Horst (Wilco Verwegen)

Foto: Team 2011

We schrijven nu 2019 en LECT staat nog steeds als een huis en met de gloednieuwe website hoopt men dit nog vele jaren voort te kunnen zetten………

Foto: Beegden NWB kampioenshap 2012