Geslaagde editie Ardennen weekend!
Warempage 5 – 7 juli 2019
 

Net zoals voorgaande jaren was ook dit jaar het Ardennen weekend weer een succes. Enige smet was dat Lex vanwege omstandigheden op het laatste moment helaas niet mee kon gaan.
Vorig jaar kon de initiator van dit jaarlijks terugkerend evenement ook al niet deelnemen. Hopelijk is hij er volgend jaar wel weer bij!

Grand Depart

In een democratisch proces werd in de week vooraf het vertrek via Whatsapp de indeling van de auto’s bepaalt, waar en hoe laat we zouden vertrekken en welke route we op vrijdag zouden rijden. 
We waren dan ook enigszins verbaast dat iedereen op tijd bij Herberg La Vache was. Na het eten van een pannenkoek vertrokken we voor de eerste rit. 120 kilometer voor groep 1 en 90 kilometer voor groep 2. 
In de eerste 20 kilometer werd even de rangorde bepaalt waarna we in een stevig tempo de overige (klim)kilometers wegtikten. Onderweg met korting bijtanken op het terras met cola en het bijvullen van de bidons.

Op 40 kilometer van de eindstreep een klapband van Pim maar zonder erg. Vanwege het slechte wegdek hier en daar was het van de buitenband kapot. Met de middelen die we voorhanden hadden werd dit zo goed als het kon gerepareerd door Dick. Helaas was het na 20 kilometer toch einde verhaal en werd Pim opgehaald door Leon. Na aankomst douchen en aanschuiven voor een heerlijke pasta maaltijd met voor- en nagerecht.

Tweede dag


Op dag 2 voor beide groepen dezelfde rit van 120 kilometer met zware klimmen zoals de Haussire en de muur van Mombage. Na de zware inspanning van vrijdag kozen de meesten om rustig te starten om zo aan het einde nog wat over te hebben.

Halverwege de rit was het tijd om te lunchen dus werd Guus vooruitgestuurd voor het vinden van een geschikte plek. Door Guus kwaliteiten zaten we enige tijd later heerlijk bij Brasserie d’achouffe voor pannenkoeken, gebraden kip en verschillende broodjes.

Op vrijdag had Pim al laten zien uitstekend te klimmen en op de laatste klim van de dag, de muur van Maboge, reed Pim zo hard dat er geen enkele twijfel meer is wie zich klim kampioen van LECT 2019 mag noemen. Zoals gebruikelijk op de 2de dag, verzorgde de gastheer en gastvrouw een overheerlijke barbecue en kon de avond beginnen.

Onder het genot van verschillende Belgische bieren werden er de nodige wielerverhalen uitgewisseld. Muziek was er door de mooie playlist van Bruce afgewisseld met het gitaarspel van Thei. Het was genieten op deze zeer gezellige avond. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde editie van het Ardennen weekend.

Hartelijk dank aan Philip en Lydia van Herberg La Vache voor het heerlijke eten en de gezellige plek!

Hieronder meer foto's van een prachtig weekend