Bruce Rayer tweede op NK Amateurs

NK WFN te Lepelstraat d.d. 9 juni 2019

Bron: https://brabantsewielerfederatie.nl/

Foto Bruce Rayer

Om 14.30 was dan de start voor de jonge mannen. Er stonden 67 renners aan de start, voor een koers over 100 km. Ofwel 15 rondes en dus 15 keer de klinkers en de ‘Kijkuit’ op. Uiteindelijk resulteerde dat in 15 man DNF door het hoge tempo (kopgroep had 42,7 k/u gemiddeld over de 100 km.).

Al snel in de wedstrijd stak Thomas Rieff zijn neus aan het venster, door licht afgescheiden door te komen, samen met Wesley Theunissen. Maar het was nog niet het moment. Half koers zagen we zo ook Nol van Loon, met diezelfde Wesley Theunissen. De ronde daarna Nol van Loon solo.
Maar ook dit slaagde niet.

Het was na tien ronden, dat we onder impuls van Bruce Rayer de beslissende kopgroep zagen ontstaan. Bruce kwam als eerste door, achterna gezeten door een viertal, dat dus kort nadien samensmolt tot de eerste vijf:
Bruce Rayer, Geert van der Horst, Dirk van Leuken, Thomas Rieff en … Jeroen Rombouts, de kampioen uit de snikhete editie van 2018.
Deze kopgroep liep steeds verder uit. Zou Jeroen Rombouts in staat zijn op herhaling te gaan? Dan moest hij in de sprint gaan afrekenen met zijn mede-vluchters. Maar die waren zeer aan elkaar gewaagd. Het zou de lastige, licht oplopende aankomst straat zijn, waarin de mannen al hun krachten moesten gaan aanspreken om elkaar in de sprint te verslaan.

Uitermate krachtig knalde Thomas Rieff uit Maastricht naar de overwinning. Achter hem Bruce Rayer en Dirk van Leuken. Kort daarachter Geert van der Horst en Jeroen Rombouts. Van het peloton daarachter waren in de slotfase nog enkele mannen solo weggereden, waarna de meute binnenkwam en de echt snelle mannen van voren finishten. In dit geweld bleef ieder netjes overeind.

We sloten de dag dus af zonder incidenten, dat is mooi. Ook deze categorie kon het Wilhelmus aanhoren, de medailles, beker en trui werden uitgereikt en vele renners en publiek bleven rond Café-Cafetaria Leonita nog lekker hangen voor een drankje.

 

  1. Thomas Rieff
  2. Bruce Rayer
  3. Dirk van Leuken
  4. Geert van der Horst
  5. Jeroen Rombouts
  6. Joost van den Blink
  7. Rob Schouwenberg
  8. Wout Roos
  9. Pim van de Klundert
  10. Rik Nederlof