WVAN Bakel 2018

19-04-2018

Overwinning in Peter Bouwmans Memorial in Bakel gaat naar Bruce Rayer en Erwin Bollen... (18-04-2018)
Dit keer ruim 60 man aan de start verdeeld over 2 groepen. Allereerst ging de aandacht uit naar de in 2016 overleden Peter Bouwmans, een zeer fanatieke vrijwilliger van WVAN. Ook dachten we in de minuut stilte aan de vandaag overleden Jeroen Goeleven. In de St. Jozef Klassieker werd hij nog 7e.
Peters ploeg, het FCA Cycling Team stelde in het kader van de memorial weer twee leidersprijzen ter beschikking.

Bij de amateurs zagen we na de derde ronde een kopgroep met Wim Marchall, Jules Bremers, Bruce Rayer, Dennie Hulsen en Ferdie van Mil met 20 seconden voorsprong. Een ronde erna nog maar dik 10 sec en Marchall was alweer ingerekend door het peloton. De daarop volgende ronden alles bij elkaar, maar het tempo lag zo hoog dat het peloton begon te breken. 10 man wisten zich los te werken. Nick Riddy probeerde daaruit nog een paar keer tevergeefs te vluchten. De tien hadden ondertussen al anderhalve minuut op de rest. De eindsprint ging naar Bruce Rayer. Hj klopte de ander negen, waarbij Dennis Willemsen tweede werd en Jules Bremers derde.
Bij de Masters al meteen bij de eerste doorkomst een zestal vluchters met 25 seconden voorsprong met Mark van de Kerkhof, Andy Cochet, Andrew O'Hara, Edward van der Werf, Michel van Hoof en Koen van Cuijk. Halfweg koers werden ze echter weer ingerekend. Vervolgens probeerden Marcel Webers en Andy Cochet weg te komen. De ronde erna Stefan Verheijen en Eric Maillard. Ze hielden het een paar ronden vol, maar kregen niet meer dan 20 seconden. Marcel Webers en Erwin Bollen starten de achtervolging en bij de volgende doorkomst, bij het luiden van de bel, reden ze met vieren. Bollen won voor Verheijen en Webers. 

Verslag WVAN.nl

Winst voor Bruce in WVAN Bakel; Edward laat zich zien bij de masters

Het was prachtig weer voor de WVAN in Bakel. Bruce en Roy stonden aan de start bij de amateurs terwijl Edward zijn eerste wedstrijd in 2018 zou starten bij de masters, de wedstrijd die hij enkele jaren geleden nog wist te winnen. 

Bij de amateurs stonden zo'n 35 man aan de start. Bruce en Roy hadden weinig verwachtingen omdat ze beide een drukke week met weinig slaap achter de rug hadden. Desondanks zat Bruce in de eerste ontsnapping van de dag met 4 man. Aan Roy de taak om af te stoppen zodat hij er een beetje in kon komen. Na enkele ronden werd de groep van Bruce teruggepakt en kon Roy aan de bak om een kopgroep op te zetten. Dit was de beslissende slag, waar Bruce ook wist aan te sluiten. Er zaten 2 sprinters bij en 4 man van een ploeg dus onze jongens moesten alleen zien aan te komen. Roy plaatste meerdere demarrages meer werd steeds teruggepakt. Voordeel was wel dat iedereen kapot zat, waarna Bruce demarreerde. Bruce reed ongehinderd naar de overwinning! Een mooie teamprestatie!

Edward reed een verdienstelijke rit bij de masters waar hij een groot gedeelte van de wedstrijd in de kopgroep zat. Uiteindelijk werden ze teruggepakt. In de laatste ronde werden de masters gedubbeld door de amateurs wat ervoor zorgde dat er geen mogelijkheden waren om weg te rijden. Edward wilde zijn leven niet riskeren voor €5 dus hij liet de sprint lopen.

 

Met z'n drieën werd de overwinning gevierd bij de Mac.

Uitslagen:

 

Amateurs

Bruce Rayer 1e!

Roy Simons 4e

 

Masters

Edward van der Werf nnb

 

Verslag van Roy Simons

30727148_1437870339650286_592553527839438442_n

 

Foto van WVAN.nl