Toma Cycles Cup - 17 Dec Meterik vooraankondiging

04-12-2017

Twaalfde wedstrijd wintercompetitie op parcours de Schaak in Meterik

De veldrijders en mountainbikers zullen op zondag 17 december in de Schadijkse Bossen in Meterik (ook wel de Schaak genoemd) strijd leveren in de twaalfde wedstrijd om de Toma Cycles Cup. Toma Cycles is vanaf dit  seizoen de hoofdsponsor van een competitie over zeventien wedstrijden voor veldrijders en mountainbikers. De wedstrijden worden verreden tussen begin oktober en eind januari.

Het Limburg Express Cycling Team (LECT) organiseert deze wedstrijd in de Limburgse wintercompetitie. In de Schadijkse Bossen is een vast mountainbikeroute aangelegd. Het parcours van de wedstrijd is 2,6 kilometer lang en gaat over een gedeelte van deze route. Vooral het zware gedeelte met de beklimmingen wordt ingezet om een selectief parcours uit te zetten. De jeugd zal een kortere ronde rijden van ongeveer 1000 meter. De vaste MTB-route van 17 kilometer is in 2012 tot stand gekomen door een samenwerking van Stichting MTB Promotie Noord-Limburg en Staatsbosbeheer. De omloop wordt geweldig onderhouden en staat in de top tien van de mooiste MTB-routes in heel Nederland.

Om deze mountainbike route te ondersteunen, heeft LECT daarom een wedstrijd voor recreanten opgezet. Iedereen met een fiets en helm is van harte welkom om deel te nemen. Deze categorie staat los van de wintercompetitie. De inschrijvingsopbrengsten zullen 100% ten goede gaan komen voor het onderhoud en ontwikkeling van de MTB route. De start is om 9:30 uur en na een half uur zal de uitslag worden opgemaakt.


Om 10.15 uur starten de nieuwelingen/junioren (cross en mountainbikie) en vrouwen. Vervolgens om 11.15 uur de oudste jeugdcategorie. Om 12.00 uur zijn de veldrijders (zowel amateurs als masters) aan de beurt. Om 13.20 uur start de jeugd in twee verschillende categorieën. Bij de jeugd 2 zijn de ogen vooral gericht op Max Rijvers uit Lottum, die dit jaar al won in Reuver en Beegden. Hij is lid van de organiserende vereniging LECT.

Nabij de finish zorgt het LECT-team voor een warm drankje, soep of broodjes. Kortom de moeite waard om één van de mooiste Noord-Limburgse wedstrijden te bezoeken. De wedstrijden duren tot ongeveer half vier.
Deelnemen kan altijd, omdat u op een daglicentie kunt starten. De inschrijving is nabij de finish en geopend tot een half uur voor de wedstrijd. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.limburgcross.nl

22135365_1439825959405181_6795369542627264549_o