Sint Jozef Klassieker

10-04-2018

29e Sint Jozef Klassieker

 

Afgelopen zondag 8 april stond Limburg Express Cycling Team met een select gezelschap aan de start van de 29e Sint Jozef Klassieker in Someren-Heide. Giel, Bruce en Roy stonden te popelen om het wedstrijdseizoen te beginnen. Ruim 100 renners aan de start, 23 graden en helaas net iets te weinig wind.

Giel maakte de keuze om nog een rondje in te rijden over het parcours, maar moest hierdoor achteraan starten. Op dit parcours is het echter lastig opschuiven en halverwege de koers kwam Giel achter een valpartij te zitten waardoor hij genoodzaakt was het peloton te laten gaan. Maar ondanks dat, toch weer de eerste wedstrijdkilometers in de benen.

Bruce en Roy hadden betere startposities, zo rond plaats 40. Na het eerste rondje wisten beide renners zich continue op de voorposten van het peloton te laten zien. Om de beurt werd weggesprongen, dan wel met een groepje, dan wel alleen. Maar ze kwamen nooit echt weg, beide misten ook net dat beetje extra’s. Behalve in de enerlaatste ronde. Iedereen zat er al een beetje doorheen en Roy wist met een groepje nog weg te raken. Hij werd uiteindelijk 8e. Bruce had afgestopt in het peloton en wist nog een 15e plek uit de brand te slepen.

Al met al weer een goede dag waarin Limburg Express Cycling Team zich weer heeft laten zien. Komende woensdag WVAN De Mortel en zaterdag Omloop van het Munikkenland.

IMG_5679

IMG_5791

IMG_5829

IMG_5834

 

Uitslag LECT:

Roy Simons                                       8e

Bruce Rayer                                      15e

Giel Emons                                        DNF

 

Foto's van twc de zwaluw