Omloop Liessel 2018

09-05-2018

Zondag 6 mei stond de 2de manch van het superprestige klassement op de agenda met Lennart, Rens, Marcel, Bruce en Roy aan de start voor Limburg Express Cycling Team. Voor Lennart en Rens was het extra spannend want ze hadden nog nooit een dergelijke klassieker gereden. De vader van Marcel en de schoonvader van Roy waren ploegleider en mochten met de auto achter het peloton aan scheuren. 

Met 125 man ging klonk om 12:00 het startschot. Na 1 km al een valpartij waardoor een breuk ontstond in het peloton. Roy en Bruce konden de val net ontwijken, maar de andere jongens zaten erachter. Er werd flink gekoerst met een gemiddelde snelheid in de eerste rondes van 44-45 per uur. Helaas kregen Lennart, Rens en Marcel het gat niet meer dicht en werden na enkele rondes uit koers gehaald. Deze strijdlustige mannen zullen zich gaan voorbereiden op de volgende klassiker: Omloop van de Peelrijt. 

Bruce en Roy lieten zich goed van voren zien en probeerde mee te springen in enkele ontsnappingen. Na ongeveer 35 km sprong Roy naar een groep van 9 andere renners. Dit was de definitieve slag. Terwijl Bruce afstopte, reed Roy in de kopgroep een voorsprong bij elkaar dat schommelde tussen de 20 en 50 seconden. In de laatste kilometers sprongen 2 jongens weg en Roy gokte erop dat de andere jongens het gat dichtreden. Een paar seconden wachten, maar toen was het te laat, ze kwamen er niet meer bij. Roy werd uiteindelijk 6e. Een mooie prestatie. Bruce eindigde keurig in het nog maar 40-man tellende peloton. Na een week ziek, ook een mooie prestatie. 

 

Uitslag: 

Roy 6

Bruce 31

 

Marcel DNF

Rens DNF 

Lennart DNF 

 

IMG_2511

 

 IMG_2520

 

IMG_2579

IMG_5882

 IMG_2565