LECT 2018

27-03-2018

Limburg Express Cycling Team 2018

Op de bedrijfslocatie van hoofdsponsor FRUTESSE in Beesel wordt op zaterdag 24 maart de wielerformatie Limburg Express Cycling Team (kortweg LECT genaamd) gepresenteerd. Na 22 jaar is teammanager Frank Fonteyne nog steeds de 'man achter de schermen'. De Noord-Limburgse ploeg bestaat uit hoofdzakelijk amateurs en masters. Fonteyne: "Naast deze twee categorieën hebben we met Meggie en Max Rijvers uit Lottum ook twee talentvolle jongeren in huis."

De ploeg bestaat uit een tiental licentiehouders en eenzelfde aantal renners die zonder licentie de nodige kilometers maken. "Ik verwacht veel van onze nieuwe aanwinst Bruce Rayer uit Baarlo en Roy Simons uit Velden. Simons liet het vorig seizoen al verschillende aansprekende resultaten zien, terwijl Rayer in het verleden al de nodige resultaten heeft neergezet. De twee aanvallend ingestelde renners worden bij de amateurs vergezeld door o.a. Lex van Enckevort, Marcel van der Veen, Giel Emons, Sander Hermans, Lennart Bexkens en Rens Janssen. Van Enckevort en van der Veen hebben de laatste jaren al laten zien hun mannetje te kunnen staan in de regionale koersen, terwijl Emons, Hermans, Bexkens en Janssen de nodige ervaring zullen opdoen”. Bij de masters worden de nodige prestaties verwacht van Edward van der Werf, die wordt bijgestaan door Gianni Schim en Frank Fonteyne zelf.

Fonteyne: “Dit seizoen zullen we ons voornamelijk richten op de WVAN koersen in Noord-Brabant en de Klassiekers rondom Someren. De Wielerronde van Well, Stramproy en enkele KNWU koersen staan ook op de agenda. Verder natuurlijk ook de ploegentijdrit in Venray, waar we onze titel wederom mogen verdedigen". In de winter treden verschillende renners aan op de MTB en CX onder leiding van routiniers Leon Daniels en Wilco Verwegen.

 

 29352304_1784515081611043_6623545334311603848_o